Meny Stäng

SDL Studio 2014

Idag var jag ett par timmar på en konferens om SDL:s nya version av Studio. Där fanns några spännande nyheter och min sammanfattning när jag gick därifrån var att jag allt skulle installera den nya versionen så småningom, när projektsituationen så tillät.

Ett par timmar och ett strömavbrott senare konstaterade jag att min Studio 2011 fått sig en smäll av att strömmen försvann. Det projekt jag skulle leverera var korrupt och det gick inte att skapa ett nytt likadant projekt och autoöversätta med minnet. Vad göra?

Men hallå, jag kunde ju passa på att installera 2014! Sagt och gjort. Fungerade klockrent med det trilskandes projektet, och tillräckligt intuitivt för att jag skulle kunna rensa filerna och leverera till kunden.

Så nu när jag redan var igång var det ju lika bra att ta sig an nästa projekt i 2014 också. Här hade jag en kund som nästan alltid glömmer att stänga av Track Changes i Word, något som brukar orsaka haveri redan på importstadiet i 2011. Jag bestämde mig för att medvetet inte åtgärda detta utan bara importera i 2014 och låtsas som det regnade. Och det gjorde det! Det regnade manna från himlen i form av en fungerande import trots att Track Changes var påkopplat. Hurra!

Nu har jag på en och samma kväll fått två problem avhjälpta. En bra start med det nya verktyget.

SDL_i-work-with_Trados-2014_circle

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SwedishUSA