Meny Stäng

Nå ut med e-böcker

Jag och några andra egenutgivare hade ett intressant samtal med Publit om deras tjänster och hur de kan förbättras. I dagsläget kan man se att bibliotek har utlåning av min e-deckare, men inte exakt vilka bibliotek. Publit lär ha en ny webbsajt på gång som ska förbättra detta tillsammans med avtalen med biblioteken.

Vidare har de lanserat en Ateljé som ska göra det enklare att utforma de böcker man ska publicera. Jag funderar på om jag ska göra min e-deckare Den gula giraffen tillgänglig även som POD och därmed släppa ett par exemplar till Bibliotekstjänst och hoppas att de vill recensera den.

Ett av egenutgivarnas största svårigheter ligger i marknadsföringen och jag lyfte fram till Publitkillen två förslag: dels att de skapar en katalog hos sig med alla de böcker som distribueras genom dem, och dels att de tar fram en slags Netflixtjänst för e-böcker. Han lyssnade noga på den idén och jag hoppas att de tycker det är något värt att satsa på.

Jag besökte en annan, redan befintlig, e-boksprenumerationstjänst som heter Readly och frågade dem hur de tar fram böcker och tidskrifter till tjänsten. De har funnits sedan april och idag vänder de sig bara till de traditionella förlagen. Där tror jag de missar en stor möjlighet och kanske kan ett företag som Publit hinna in och ta en stor del av denna nya, starkt framväxande, marknad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

SwedishUSA